موسسه آرین پردیس آتیه در برگیرنده دو محور به شرح زیر است :
الف – مشاوره در سطوح ملی و منطقه ای و بین المللی شامل :
انجام مشاوره در مباحث فنی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و اکولوژی در بخش کشاورزی و منابع طبیعی در چهارچوب زنجیره تولید شامل : شناسایی وتدوین طرح،ارایه مشاوره درتصویب طرح، مشاوره در طول اجرای طرح و پایلوت سازی و نهایتا نهادینه سازی اجرایی طرح و اقدام در شبکه سازی مشتریان برای تعمیق و توسعه و اجرایی طرح ها
عملیات مشاوره در این موسسه توسط کارشناسان صاحب نظر، خبره، دارای تجارب میدانی و رزومه کاری برترکیفی صورت میگیرد.
ب – آموزش فنی و تامین مهارتهای حرفه ای تولید محصولات کشاورزی :
مخاطبین فعالیت های آموزشی این موسسه عبارتند از : جوانان روستایی و عشایری علاقمند، زنان روستایی صاحب نسق و تولید کننده محصول، جوانان تحصیلکرده کشاورزی جویای کار، کشاورزان و خوش نشینان علاقمند به کار درعرصه های کشاورزی.
روش آموزش برای زنان روستایی وعشایری به صورت TOT یا آموزش مربیان زن تحصیلکرده بومی است. این مربیان پس از فراگیری دروس تخصصی لازم، اجرای برنامه آموزشی در هر جامعه محلی را متناسب با آداب و رسوم همان منطقه به عهده میگیرند.
جوانان و نوجوانان روستایی FFI یا آتیه سازان کشاوری ایران : این نوع آموزش از طریق تهیه و توزیع نرم افزارهای آموزشی مانند اپلیکیشن های اندرویدی یا ابزارهای دیگر متناسب با سن و جنس جوانان و نوجوانان روستایی صورت میگیرد.
آموزش از راه دور و انتقال دانش فنی به صورت دو سویه ON LINE و یا OFF LINE به آتیه سازان کشاورزی از دیگر برنامه های در دست اجرای این موسسه است. این برنامه های آموزشی دارای انعطاف است، بدین معنی که مواد درسی لازم برای آموزش بهره برداران جوان و نوجوان، متناسب با نوع محصول، اندازه و ظرفیت هر منبع تولیدی و میزان توانمندی هر جامعه محلی تهیه و تدریس می شود.
سایر کشاورزان نیز باشیوه FFS یا مدرسه در مزرعه آموزش مورد نیاز خود را در مزرعه به صورت مشارکتی توسط آموزشگران این موسسه فرا میگیرند.
این موسسه در اجرای ماموریت خود با چهار مرکز تسهیلگری در ابهر زنجان، رستم آباد گیلان وشهریار تهران و قلعه گنج جنوب کرمان همکاری نموده است.
موسسه آرین پردیس آتیه در گام بعدی قصد دارد با استفاده از مجوزهایی که از سازمان آموزش فنی و حرفه ا ی و سازمان سازمان نظام مهندسی کشاورزی و تنظیم مقررات رادیویی در اختیار دارد شبکه آموزش، مشاوره و تسهیلگری خود را در امور :
۱ – افزایش بهره ور ی در زنجیره تولید تا مصرف محصولات بخش کشاورزی و منابع طبیعی
۲ – کمک به شبکه کسب و کار و مشاغل خانگی روستایی و عشایری
۳ – ایجاد طرح پویش برای فارغ التحصیلان، دانشجویان، کارجویان دختر و پسر و همچنین سربازان مشمول نظام وظیفه
۴ – شناسایی واحدهای تولیدی موفق در بهره وری وانتقال تجربه آنها به واحد های با بهره وری پایین تر
۵ – شناسایی و جمع آوری و حفاظت از دانش فنی و فناوریهای بومی موثر و کارآ که نزد تولید کنندگان سنتی موجود است و حاصل هزاران سال تجربه و انتقال سینه به سینه آن تجربه به نسل حاضر بوده است.
۶ – شناسایی سازمان های بین المللی و منطقه ای علاقمند به همکاری های علمی
۷ – شناسایی نیازهای کشورهای پیرامون و دارای اشتراکات فرهنگی و گویشی مشترک جهت تفاهم، تعامل و همکاری مشترک فنی با آنها
۸ – ارائه مشاوره در کشت فراسرزمینی به سرمایه گذاران در این حوزه
۹ – ارائه خدمات مشاوره تلفنی به فعالان و علاقمندان فعالیت در بخش کشاورزی